CUM ÎNCEPE GOLĂNIA! îN ATENŢIA LIDERILOR ŞI MEMBRILOR DE SINDICAT...

Oameni buni, aşa cum am anticipat, având în vedere O.U.G. nr. 82/08.11.2017, organizaţiile sindicale semnatare de CCM la CN CF CFR SA se pregătesc de negocierea unui act adiţional la CCM, având în vedere noile prevederi ale Codului Fiscal ce se doresc implementate de Guvernul României, începând cu 1 ianuarie 2018, respectiv trecerea plăţii contribuţiilor de la angajator la angajat.

Prin urmare, pentru a respecta prevederile legale în vigoare, conducerea organizaţiilor sindicale semnatare de CCM - cele 3 federaţii - în aceste zile, au trimis / vor trimite formulare de mandat de împuternicire, prin care, sindicatele componente, le împuternicesc şi deleagă să negocieze un act adiţional la CCM.

Până aici, nimic anormal, numai că, vorba românului, surpriza vine abia la urmă: în buna tradiţie a golăniei promovate în ultimii 10 ani, ca politică sindicală, mandatul de negociere transmis în teritoriu este un draft de act care permite prosteala. Dacă veţi consulta cele două ataşamente ale acestor rânduri, veţi observa imediat despre ce vorbim, practic, ceea ce vor aceşti indivizi este să primească iar mână liberă, ca să facă orice vor!

Veţi putea constata foarte uşor diferenţa dintre golănia transmisă în teritoriu, ca şi model de mandat de reprezentare şi cum ar trebui să arate un mandat de reprezentare, corect!

Dacă liderii de sindicat transmit - aşa cum au făcut-o şi până acum, de nenumărate ori, din neştiinţă sau cu rea-credinţă! - mandatul, aşa cum a fost el trimis, nu ne putem aştepta la nimic bun! Cum să dai mandat cuiva să negocieze şi semneze în numele tău un act, fără nici o obligaţie expresă? Aşa au fost posibile, până acum, semnarea de CCM -uri şi Acte adiţionale, de către trădători, pentru că, practic, ştiau că nu vor păţi nimic!

Pentru cei revoluţionari, de pe net, pentru cei supăraţi, pentru cei nemulţumiţi, pentru "amărâţii simpli" - cum credeţi că pot fi traşi derbedeii sindicali la răspundere, dacă primesc asemenea acte de împuternicire, fără nici o obligaţie?

În ataşamentul acestor rânduri, se poate consulta un model de mandat de negociere transmis în teritoriu - O MIZERIE, precum şi un model de MANDAT CORECT, model ce ar trebui să-l aibă în vedere TOŢI LIDERII DE SINDICAT şi nu numai...

Ataşamente:
FişierDescriereMărime fişier
Download-ează fișierul (MANDAT  GOLĂNESC!.pdf)MANDAT GOLĂNESC!.pdf 191 kB
Download-ează fișierul (MANDAT NEGOCIERE CORECT!.pdf)MANDAT NEGOCIERE CORECT!.pdf 197 kB