Breadcrumbs


Autentificare


„CADOURI” DE SĂRBĂTORI...

Postează pe Facebook

   Mai sunt câteva zile, stimabili ceferiști și mai cu bune, mai cu rele, se termină și acest an. În buna tradiție a ultimilor ani, înaintea sărbătorilor de iarnă - Crăciunul și Anul Nou - unii salariați primesc cadouri, alții primesc prime de la firma la care lucrează, iar cei mai puțin norocoși, se mulțumesc cu ce au... Tot în acest sens, sindicatele - acolo unde sunt și mai funcționează - acordă ba niște tichete de masă, ba niște tichete cadou, ori pur și simplu, o sumă de bani.

   Ca să fim foarte clari, conform prevederilor Codului Fiscal în vigoare, în afara ajutoarelor de spitalizare și de deces, pe care le pot acorda sindicatele, fără a fi impozitate aceste sume, se mai poate acorda cu titlul de „primă”, „cadou” sau „ajutor social”, fără a fi supusă impozitării, de patru ori pe an, suma de 150 lei, cu ocazia: 1.- Crăciunului; 2. - zilei de 8 martie (ziua femeii); 3. - Paște; 4. - 1 iunie (ziua copilului). Alte sume de bani, în afara celor menționate mai sus, sunt supuse prevederilor legale, practic - impozitării.

   În acest an, spre deosebire de alții, de la anumite sindicate, curge „lapte și miere”... Majoritatea sindicatelor au plusat pe acest final de an, nu au „dat” doar cei 150 lei (în anii trecuți, nu dădeau nici atât!), ci s-au arătat „generoase” - s-au dat 170, 200, 250, 300, ba chiar și 400 lei (dacă informațiile primite de către noi sunt corecte!) - în acest fel încercându-se păstrarea și „fidelizarea” membrilor... Că aceste sume sunt impozitate sau nu, nu are prea mare importanță în contextul actual, însă „cotizanții” ar trebui să reflecteze la această situație, mai cu seamă când acea sumă de 150 lei este depășită în mod semnificativ...

   Să vedem totuși cum se explică situația aceasta „îmbelșugată” și puțin obișnuită la sindicatele noastre feroviare... Ce este corect și bine de spus este faptul că, urmare a creșterii salariului minim brut pe economie și cuantumul cotizației ce se îndreaptă spre sindicat - acel 1% din salariul brut (conform prevederilor legale) - a crescut în mod semnificativ, prin urmare, „sindicatele generoase” au avut de unde „da”. Dar să vedem care sunt cheltuielile „normale” la un sindicat (aici discutăm de sindicat adevărat, nu de șandramale sindicale, unde majoritatea dintre noi știu cam ce se întâmplă cu banii): plăți către avocați pentru diverse procese; plăți pentru expertize - contabile, condiții de muncă, tehnice, etc; plăți pentru contabilitate; plăți pentru chirii și utilități; plăți pentru consumabile; plăți pentru dotări sediu; plăți pentru diverse bunuri, destinate salariaților, în vederea îmbunătățirii condițiilor de muncă (frigidere, cuptoare cu microunde, calorifere și plite electrice, etc); plăți pentru ajutoare de deces și ajutoare de spitalizare; alte ajutoare acordate de sindicat, conform prevederilor statutare proprii; nu chiar ultima din listă, pentru că este o sumă semnificativă pentru majoritatea sindicatelor - plata cotizației către federația de care aparțin (în cazul sindicatelor afiliate la o federație), în cuantumul stabilit de către aceasta; crearea unui fond de grevă.

   După cum vedeți, nu este deloc simplu de administrat cotizația la un sindicat „normal” sau „adevărat”... Cum să te compari tu, sindicat normal, care faci toate plățile mai sus arătate, cu o șandrama sindicală, care nu are procese pe rol (doar nu vreți să se judece cu șefii, ce naiba, că nu sunt nebuni!), care nu face practic NIMIC pentru membri, cu acești bani, dar care toacă o bună parte din cotizație pe chiolhanuri cu șefii, iar la sfârșit de an, aruncă ceva în plus față de cei ce se luptă, după puterile lor, cu sistemul mafiot de la gară?

   Întrebarea de bun simț care se pune - unde vrei să fii membru, la un sindicat adevărat, sau la o șandrama sindicală? Au apărut deja situații în care, o parte din colegii noștri, pentru 20, 50 sau 100 lei, au schimbat „sindicatul”! Dragilor, ați schimbat sindicatul pentru că nu corespundea cerințelor dumneavoastră, sau doar v-ați vândut pentru câțiva firfirici în plus? Ați plecat pentru că acel sindicat nu făcea practic nimic pentru dumneavoastră, sau ați plecat ca să vă puneți bine cu șefii, care știm noi prea bine ce găști sindicale agreează (pe cele obediente, desigur, care nu creează nici un fel de probleme!)?

   Dacă lucrurile au ajuns în această situație, nu e o problemă neapărat pentru cei care rămân, este o problemă doar pentru cei care pleacă! Nu știu câți dintre noi agreează acești așa ziși „colegi” - de fapt, sunt doar niște cozi de topor, foarte obișnuiți cu sărutul părților dorsale ale șefilor... Sincer, nu știu câți dintre noi se simt comod în preajma acestor „ciripitori” ai șefilor de orice fel...

   Dar, dacă tot plecați nemulțumiți de la o șandrama sindicală, dragi colegi, măcar alegeți un sindicat adevărat! În altă ordine de idei, aveți grijă ce serviți de sărbători, să nu faceți vre-o abatere, că șefii și cozile lor de topor atât așteaptă, să vă ardă, să vă dea la brazdă, ca să părăsiți sindicatele adevărate, care se mai luptă cât de cât cu mafia sindicală feroviară și să vă facă să treceți „în rândul lumii”, acolo unde nu se mișcă în front...

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


TeamViewer pentru Asistenţă la distanţă Asistenţă la distanţă
© 2013-2015 Sindicatul Trafic 2009 Iași | administrat de Marian Burlacu