Breadcrumbs


Autentificare


NEGOCIERI C.C.M. LA CN CF CFR SA - 14.05.2019!

Postează pe Facebook

   În data de 14.05.2019 a avut loc cea de-a doua întâlnire din tragi-comedia ce se joacă de mai bine de un deceniu la C.N. C.F. „CFR” SA - negocierile privind încheierea unui nou C.C.M., în contextul în care actualul C.C.M. expiră la data de 8 iunie curent, adică în mai puțin de o lună...

 

   Prima întâlnire a părților, cea din data de 7 mai, a fost una de „curtoazie” doar - s-a servit o cafeluță, s-au schimbat politețuri, s-a mai discutat despre vreme, toate acestea, deoarece părțile se cunosc destul de bine, ba chiar „prea bine”... Această primă întâlnire a fost „umbrită” de votul dat în Camera deputaților pentru STATUT, oamenii nu au fost prea interesați de ea, așa cum nu par interesați de întregul proces de negociere - oare de ce? Nu cumva bănuiesc din start rezultatele?

   Dar, hai să fim mai încrezători, să sperăm că „reprezentanții noștri” se vor bate ca niște gladiatori romani, făcând să curgă râuri de sânge din administrația cea haină, numai să ne fie nouă bine!  Ca urmare a acestei întâlniri, la fel ca și la prima, s-a încheiat un proces verbal, în care s-au menționat cele trei organizații sindicale ce au dreptul, conform legii, să reprezinte interesele salariaților (22974, din care nesindicaliști - 335), respectiv - Drum de Fier, cu 9 delegați (pentru un număr de 8761 de membri), FNFMCV, cu 9 delegați (pentru un număr de 8471 de membri) și AFTF, cu 6 delegați (pentru un număr de 5706 membri), s-au prezentat mandatele sindicatelor membre și o serie de acte și situații economice de către administrație, adoptându-se deasemenea și un regulament de negociere.

   Având în vedere că actualul C.C.M. expiră în mai puțin de o lună, toți cei prezenți au dorit să lucreze cu cât mai multă conștiinciozitate și au stabilit o întâlnire urgentă și cât mai fructuoasă pentru data de 28 mai, la ora 11.00!

   Vă vom ține la curent cu acest război crâncen, pe parcursul derulării sale! 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


TeamViewer pentru Asistenţă la distanţă Asistenţă la distanţă
© 2013-2015 Sindicatul Trafic 2009 Iași | administrat de Marian Burlacu