Breadcrumbs


Autentificare


DESPRE SPORURI LA GARĂ...

Postează pe Facebook

   Am primit o informație legată de sporurile de la gară, care, la ora actuală, se plătesc cum se plătesc - după bunul plac al conducerii fiecărei regionale! NU UNITAR, AȘA CUM AR TREBUI, PE ÎNTREAGA REȚEA... Ca multe alte mizerii de la gară, după pierderea grupelor din 2001, aceleași găști trădătoare se fac că nu văd cum administrația, la ora actuală, tot încearcă să diminueze veniturile celor ce mai muncesc cu adevărat pe la gară - începutul fiind făcut de „războinicul” director de pe Galați - cel care, printr-o „directivă”, spune că nu se va mai plăti sporul de „nocive” începând cu 10.05.2019...

   Ca să lămurim cât de cât cum stau lucrurile: din 2001, când onorabilii noștri „leaderi” sindicali trebuiau, împreună cu administrația CN CF CFR SA, să facă diligențele necesare pentru stabilirea locurilor de muncă în condiții speciale (fosta grupă I) și a celor în condiții deosebite (fosta grupă a II a), majoritatea ceferiștilor (cu excepția mecanicilor!) ce au prestat munca în fostele grupe I și II au pierdut la salarizare, au pierdut la calculul vechimii în muncă, au pierdut la calculul pensiei sau șansa de a ieși mai repede la pensie, de a se bucura de câteva clipe în plus, la bătrânețe, alături de copii și de nepoți... Începând cu 2001, s-a pierdut, încet-încet, an de an, CCM după CCM, PERMANENT CÂTE CEVA... Deși nu a fost făcut, la nivel de companie, mare lucru în ceea ce privește condițiile de muncă și eliminarea factorilor de risc - cei din urmă, practic, nici nu este cum, datorită specificului activității noastre - majoritatea ceferiștilor lucrează în „condiții normale de lucru”, deoarece, așa cum spunea un „onorabil” director regional, printr-un act înaintat în cadrul unui proces pe litigii de muncă - mulți dintre noi beneficiază de „aer condiționat” - deci sporurile la gară nu își prea au sensul! Vai de steaua lui - a ajuns printr-un accident nefericit într-o funcție de conducere la calea ferată!

   Pe această linie, a „amputării” diverselor drepturi ale celor ce „trag la șaibă” la gară - fac practic să se învârtă roata - se înscriu toate aceste acțiuni ale ultimilor 18 ani. Ce va urma, nu știm prea exact, dar, dacă oamenii nu vor fi hotărâți să spună  - GATA! STOP! AJUNGE! - ori la gară ori la frizerie, ori la vândut zarzavat în piață, va fi cam același lucru!

   Reamintim pe această cale faptul că nici una din federațiile sindicale feroviare, semnatare de CCM, nu a solicitat până acum o evaluare a factorilor de risc pentru fiecare loc de muncă de la gară, pentru stabilirea locurilor de muncă ce pot fi încadrate la condiții speciale sau deosebite, nu s-au făcut determinări specializate cu privire la complexul de noxe care cumulat pot fi nocive (microclimat, câmpuri magnetice, electromagnetice, electrice, zgomot, iluminat, etc.) sau posturile de lucru cu solicitare neuropsihică și psihosenzorială deosebită. Nu mai spunem mare lucru nici despre Comitetele de securitate și sănătate în muncă - deși ar avea un rol principal în speța prezentată, au mai degrabă rol decorativ - majoritatea membrilor lor sunt niște yes-meni, aserviți administrației!

   Pentru ca să vă mai amintiți cum au mers lucrurile, în atașamentul acestor rânduri vă prezentăm niște acte ale conducerii CN CF CFR SA din 2011, alături de niște decizii ale conducerii Regionalei CF Iași, alături de semnăturile unor „leaderi” sindicali - care, nu-i așa? - ar fi trebuit să denunțe abuzurile de acest fel...  

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


TeamViewer pentru Asistenţă la distanţă Asistenţă la distanţă
© 2013-2015 Sindicatul Trafic 2009 Iași | administrat de Marian Burlacu