Breadcrumbs


Autentificare


IMPORTANT PENTRU SALARIAȚII DE LA TRAFIC!

Postează pe Facebook

   Stimați colegi, azi 23.05.2019, ora 12.00, la sediul Regionalei CF Iași, au fost invitate (printr-o telegramă emisă în data de 21.05.2019!) să participe „la analiza situației privind locurile de muncă în perimetrul cărora se dezvoltă în procesul de producție un complex de noxe care pot fi nocive” următoarele organizații sindicale: Sindicat TRAFIC 2009, prin secretar sindicat Sandu G.; Mișcarea Feroviară Regionala Iași, prin lider sindicat Spiridonescu C.; Uniunea Teritorială a Sindicatelor MC din Societățile Feroviare SRCF Iași - prin reprezentant Vîrgă D.

 

    La această întâlnire, în afara celor trei reprezentanți sindicali, au participat din partea administrației, șeful diviziei Trafic Iași - dl. Cozubaș V., iar Revizoratul Regional a fost puternic reprezentat de șeful său - dl. Buhnaci M. secundat de doi revizori de elită - dl. Ghenghea M. și dl. Sava D.

   Chiar dacă, la început, nu a fost o discuție neapărat amicală, pe parcurs, în urma discuțiilor, s-a ajuns la un nivel decent și acceptabil, asta neînsemnând că s-a și căzut de acord asupra temei pe ansamblu. Ce am înțeles destul de clar după această întâlnire? Conducerea Regionalei CF Iași, urmare a litigiilor de muncă purtate prin tribunale și ca urmare a deselor sesizări ale salariaților și sindicatelor pe adresa I.T.M., a decis să facă o analiză a nivelului de noxe - zgomot prin determinări de către o firmă specializată și a propus o serie de stații și fire RC de la regulatoare de circulație solicitând opinia  reprezentanților celor trei organizații sindicale în legătură cu acest lucru.

   După mai multe zeci de minute de discuții în contradictoriu, reprezentanții sindicali au fost de acord cu semnarea unui proces verbal, act pe care îl puteți consulta în atașamentul acestor rânduri, în care au fost de acord să studieze problemele prezentate, precizând faptul că vor prezenta puncte de vedere în scris, la începutul lunii iunie, după consultarea angajaților, membri de sindicat. Deasemenea, au fost exprimate anumite îndoieli în legătură cu firma cu care au fost demarate discuții de principiu de către administrație, pentru efectuarea determinărilor...

   Ce ar mai fi de spus în legătură cu această situație? Ar fi mai multe întrebări și nedumeriri, dar vom face doar câteva observații: a) - de ce au fost chemate doar cele trei organizații sindicale, cunoscând faptul că pe ramura de Trafic, există și alte organizații sindicale/sindicate? b) - de ce au insistat, în mod repetat, reprezentanții administrației că vor doar o determinare a nivelului de zgomot și doar la insistența liderilor sindicali, au acceptat faptul că trebuie făcută o evaluare/determinare a complexului de noxe care pot fi nocive? c) - această situație are loc datorită „inițiativei” directorului de la Galați, ce a luat decizia „tăierii sporului de nocive” începând cu 10.05.2019, dorindu-se și tăierea acestui spor, analog situației cu revizia instalațiilor, ce se face așa cum „vrea mușchiul ” fiecărui șef sau șefuleț, sau se dorește o stopare a acțiunilor din instanțe? d) - de ce această grabă, nejustificată din punctul nostru de vedere - când tocmai se poartă negocieri pentru un nou CCM, decizia de întrunire fiind luată pe data de 21 mai și întâlnirea pe 23 mai - practic, reprezentanții sindicali nici nu au avut când să se pregătească să discute pe marginea celor expuse?

   Având în vedere cele prezentate, rugăm salariații din ramura de trafic de pe regionala CF Iași - practic, cei ce îndeplinesc funcțiile de păzitori barieră, acari, revizori ace, impiegați de mișcare și operatori de circulație - să citească procesul verbal atașat și să exprime, prin reprezentanții lor sindicali, opinia în legătură cu această situație, spre a o transmite și noi mai departe cu ocazia următoarei întâlniri. 

   P.S. - Pentru colegii noștri de pe celelalte regionale - „AVIZ DE PLECARE” și pentru dumneavoastră, că sunteți la rând, următorii... Se pare că este o acțiune cu bătaie lungă...

 

Ataşamente:
FişierDescriereMărime fişier
Download-ează fișierul (PROCES VERBAL ÎNCHEIAT AZI - 23.05.2019.pdf)PROCES VERBAL ÎNCHEIAT AZI - 23.05.2019.pdf 128 kB

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


TeamViewer pentru Asistenţă la distanţă Asistenţă la distanţă
© 2013-2015 Sindicatul Trafic 2009 Iași | administrat de Marian Burlacu