PENULTIMA RUNDĂ DE NEGOCIERI...

Azi, 05.06.2019, a avut loc penultima rundă de „negocieri” la CN CF CFR SA, pentru încheierea unui nou C.C.M.! În nota obișnuită a ultimilor ani, eternul director negociator a venit cu o „ofertă de nerefuzat”, iar „specialiștii  sindicali” de la D.F. și M.C. au îmbrățișat-o total și rapid, altfel, ar pierde avantajele personale - știe nenea directorul când și cum să le arate pisica! Pe cale de consecință - așa cum era de așteptat - și cei de la AFTF - iar aici, vorbim de „specialiști” - nu de „amărăștenii de umplutură” ( cei trei care muncesc, cot la cot cu noi - că nu prea îi lasă cei ce i-au trimis acolo să devină și ei „specialiști”, sau poate nici ei nu vor!), se vor conforma destul de rapid...

În concluzie, dragi „sclavi ceferiști”, mâine se va semna un nou C.C.M., de către cam aceleași triste figuri ale ultimilor ani - atât din partea administrației, cât și din partea sindicatelor!

Ce ar fi de precizat? Doar câteva amănunte, nesemnificative, după părerea multora, pe fondul problemelor:

1. - va fi o creștere salarială de 15% pe anexa 1 (otova) începând cu data de 1 septembrie (cum naiba să semnezi un C.C.M. cu creștere salarială zero la momentul semnării? „Mare”/mari sunt căile Domnului!);

2- se elimină art. 29, aliniat 2 din C.C.M.- cel privind suspendarea serviciului/activității de mișcare, art.28 - orele festive și sporul de nocive rămân la fel, sporul de periculoase se va plăti doar la IDM ce lucrează la exterior (va fi eliminat blochistul/eventual și localistul, din stațiile tehnice).

Ca de obicei, primii care „au sărit la cap” au fost cei din M.C., urmați rapid de cei din D.F. - nu au dorit să se opună deloc! - iar cei din A.F.T.F. nu au dat nici un răspuns, dar, nu trebuie să ne facem iluzii, ei nu prea contează acolo, decât cu numele, deci, din această cauză, nu s-a încheiat nici măcar un proces verbal... Este așteptată mâine, de la ora 10.00, o ședință a Consiliului de Administrație al CN CF CFR SA, urmată de o întâlnire cu reprezentanții sindicali la ora 11.00 și practic, semnarea procesului verbal final și C.C.M. 2019-2020. Să ne fie de bine!

Vom reveni...

Codul de securitate