BreadcrumbsSINDICATELE FEROVIARE „NENOROCITE” ȘI MEMBRII DE SINDICAT „RĂZBOINICI”...

Postează pe Facebook
   Lume, lume, „mare” agitație „mare” printre salariații de la gară, în aceste zile de foc ale verii... Ca urmare a bătăii de joc de mai bine de zece ani a diverselor grupări mafiote înfiltrate în găștile politice din România, CFR MARFĂ a fost falimentată magistral și acum, a venit rândul celor de la CFR Călători...
   Aceștia au pășit deja cu un picior în groapă, cât de curând urmează finalul, prăbușirea completă și ireversibilă... Stau „particolerii” la pândă, să preia trase (deja au preluat multe din secțiile „mici” - „regio”, urmează să preia trasele de lung parcurs) !
   Cum de e posibil așa ceva? Păi, după ce CFR Marfă  a fost băgată în diverse combinații cu „particolerii” - în special cu cel mai „mare” OTF PARTICOLER AL VREMURILOR , GFR (curată bătaie de joc - LUCOVID ORBAN ȘTIE EL DE CE!)) - deși, în mulți ani CFR MARFĂ a „hrănit” atât CFR CĂLĂTORI cât și CFR „INFRA” (CN CF „CFR-SA”), ca urmare a extraordinarelor eforturi ale echipelor „managerilor profesioniști”, cât și a miniștrilor de resort - a venit vremea scadenței - a plății „aventurilor”, mai clar, a FALIMENTULUI!
   E rândul celor de la CFR CĂLĂTORI, cu largul concurs al sindicatelor și salariaților! Veți spune poate - domne, dar de ce bagi sindicatele și salariații în mizeria asta? Păi, să stăm un pic strâmb și să judecăm drept...
   Se vede și din cosmos faptul că echipele manageriale de la CFR CĂLĂTORI, din ultimii ani, parcă nu mai știu cum să facă, ca să falimenteze firma! Păi, în ultimii 30 de ani, câte locomotive și vagoane noi au fost introduse în circuitul feroviar? Ni se tot spune faptul că este nevoie de un parc de circa 1700 de vagoane, pentru asigurarea unui trafic minim și de calitate acceptabilă, iar ei au circa 900 de vagoane în exploatare! Locomotivele vechi de peste 50 de ani, produse la ELECTROPUTERE CRAIOVA (între timp, privatizată, produce doar pentru beneficiari externi, dacă nu cumva deja urmează falimentul și acolo!) - nu au fost înlocuite cu altele noi, se defectează pe capete; trenurile întârzie sute/mii de minute zilnic; vagoanele sunt supraaglomerate și în general, murdare, mizerabile și vechi - deși avem la Arad o unitate ce poate produce vagoane bune, la parametri de calitate internațională! (la ora actuală, produc doar pentru beneficiari externi!); trasele pe care circulă cei de la CFR CĂLĂTORI parcă sunt anume puse ca să nu mulțumească beneficiarii, ci să-i îndrepte rapid către transportul rutier - deh, cum să meargă microbuzele și autobuzele goale? Pe cine să mai mituiască proprietarii lor? Ei, na! 
   Dar, sindicatele, ce fac în acest timp? Păi, ce să facă? Fac ședințe pe la mare, că e căldură mare, monșer - cum zicea nenea Iancu, se screm să arate că „guwernerul performant” nu îi ia în seamă, stau în general, pitiți! Ah, da, mai este o mână de „leaderi” - chiar din ăștia -  „specialiști”, care realizează deja că urmează prăpădul și se mai zbat să facă ceva - e vorba de FSTFR-ul condus de Rodrigo Maxim - singurul individ care se mai zbate cât de cât! Că lumea nu prea îl urmează și sprijină, pentru că vede contradicția fundamentală dintre poziția de „specialist” plătit/mituit de administrație și ceea ce ar trebui să facă și să reprezinte cu adevărat un „leader” sindical - e altă discuție! Nu avem nimic de spus de gașca mare și ticăloasă a trădătorilor de la MC - pe ăia nu îi interesează decât CIOLANUL - până când nu va mai rămâne nimic pe la GARĂ!
   Dar, veți spune, ce fac SALARIAȚII? Domne, nu prea sunt multe de spus, pentru că majoritatea salariaților de la gară sunt niște RĂZBOINICI, nu putem nega asta! Daaa, dacă mergi pe grupurile feroviare, vei avea ocazia să vezi ce HOTĂRÂȚI sunt, ce FURIOȘI, cum vor să dea de pământ cu toți cei vinovați de situația actuală! Daaa..! Stai și te gândești că mai-mai că urmează un nou februarie 1933! Daaa... Numai, ce să vezi - avem de-a face cu niște RĂZBOINICI de carton!  Daaa... Toți sunt tari în gură pe net, dar, când e vorba de făcut ceva real - o acțiune, o pichetare, un miting, o SPONTANĂ (GREVĂ, LEGALĂ, în România „democrată” a zilelor noastre, nu prea ai cum!), ORICE AR TREBUI FĂCUT - nu ai cu CINE!
  Da domne, „nenorociții” ăștia de „leaderi” nu fac NIMIC, la fel sindicatele astea „nenorocite” și „trădătoare” nu fac nici ele NIMIC, iar noi, „amărăștenii”, nu vrem nici noi să facem NIMIC! Vrem doar să ni se dea, să ni se facă! Noi, dacă se poate, nu vrem să facem chiar NIMIC, avem chestii mai importante de care să ne ocupăm, decât problemele astea legate de serviciu, de cum merge firma la care lucrăm - firmă pe care toți cei cu putere de decizie vor să o falimenteze - de la echipa managerială, la ministrul de resort! Tocmai acum, când s-ar putea să se mai facă ceva, NOI, nu putem veni, face, participa, pentru că NOI, tocmai acum, avem alte priorități! Daaa! Dormi în pace, ceferistule, pentru că va fi mai rău ca acum, în vremurile ce vin - DACĂ NU TE TREZEȘTI! 
   Ah, da, nu am spus încă nimic de CN CF „CFR-SA”! O, da, vine valul și acolo! În anul de grație 2021 - ANUL CĂILOR FERATE ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ, sistemul feroviar/ infrastructura feroviară din ROMÂNIA e la PĂMÂNT!
   Dar, revenim cu o altă parte a acestor constatări tragice, cu privire la INFRASTRUCTURA FEROVIARĂ, în perioada ce urmează ...

Adaugă comentariuTeamViewer pentru Asistenţă la distanţă Asistenţă la distanţă
© 2013-2015 Sindicatul Trafic 2009 Iași | administrat de Marian Burlacu